Hahei House

Hahei House

The perfect retreat for a busy couple with a young family. A simple, clean environment that perfectly complements the surrounding landscape and makes the most of the dramatic natural views. This stunning property is anchored back into the land at the rear, and the spaces in-between provide the ideal venue for both family relaxation and entertaining.

2005 NZIA Local Award

 

“Many examples of the simple Bach exist.
This one rises to a higher level with a simple
sophisticated solution. The Bach opens
to spectacular views of the sea as well as
providing a private sheltered outdoor space
on its opposite side. The use of a simple
palate of colours and materials provides a
strong simple environment for summer
vacations. The use of large sliding shutters
opens this house when desired and allow
the house to be cocooned when not
being used.

It is clever in its simplicity.”

— New Zealand Institute of Architects Citation